Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Tendințe 2015 în amenajările interioare

Pin It

 

  După o scurtă, dar binemeritată vacanță, revenim cu forțe proaspete și cu multe idei îndrăznețe pentru decorarea sau reamenajarea locuinței în tendințele acestui sezon.

  Reinventarea clasicului de lux, reciclarea creativă și versatilitatea în designul de mobilier și decorațiuni interioare reprezintă alegerile designerilor de interior pentru acest sezon. De asemenea, stilurile classic, retro și contemporan, materialele tradiționale, culorile proaspete, motivele exotice și etnice, detaliile artistice și amestecurile de texturi sunt tendințe importante în decorarea locuințelor, birourilor și hotelurilor.

interior  modern design cu elemente reciclate       

  Temele naturale si designul organic, pereți verzi cu teme inspirate din natură, imprimeuri textile luminoase, tapet floral și culori vibrante, decorarea cu flori și plante care amintește de casele scandinave, toate acestea sunt preferate de designerii de interior pentru 2015.  Nuanțele de care ne vom bucura în acest sezon sunt unele proaspete, precum verdele, tonuri de gri, bej, negru si alb dar și albastrul puternic.

tapet cu imprimeu  motive din natura

gradini verticale in amenajarea interioara

  Interioarele moderne, în care ideile de design contemporan sunt combinate cu auriu antic, catifea și mătase sau accente de lemn sculptat, amestecate cu detalii metalice industriale, dau un aspect elegant, original și unic. Tendințele actuale în designul de interior reflectă dorința de a crea un spațiu viu și memorabil, îndrăzneț și interesant, cu personalitate.

1.Design de interior-stilul contemporan-auriu-lemn-metalic

   Design Interior inspirat de tendințele în modă primăvară 2015

  Încă din luna Septembrie a anului trecut, din timpul săptămânilor de modă care au loc în marile capitale ale lumii, se face o previzualizare a tendințelor în modă pentru anul următor. Designerii vestimentari nu sunt singurii influențați de săptămâna modei, iar aceasta o dovedesc conceptele integrate cu ușurință, de la catwalk la amenajarile interioare. Amestecuri fascinante de materiale tradiționale, forme, printuri și idei de decorare cu caracter unic și detalii fermecătoare, amenajări sofisticate caracterizate de individualitate, creativitate și inovație, – sunt propunerile arhitecților, designerilor și experților în amenajări de interior.

Formele geometrice neregulate: Pentru realizarea lor este necesară o nuanță caldă de vopsea și un pic de imaginație.

forme geometrice neregulate in designGeometric-rustic-raft-lemn-tendinteraft cu forme neregulate

  Ocru este culoarea momentului: un galben bogat, adânc văzut într-o varietate de texturi și stiluri pe catwalk-uri din toată lumea. Ocru, de asemenea, este din ce în ce mai popular atunci când vine vorba de designul de interior. Această culoare poate avea efect relaxant sau poate fi foarte bine utilizată într-un loc de întâlnire sau la un eveniment plin de culoare.

Galben ocru new trend

amenajari interioare in trend-ocruocru versatil design

  Printuri care amintesc de modele marocane au fost întotdeauna populare atât în modă cât și în amenajările interioare. Modele în care se amestecă tonuri de mocha și fildeș sunt adaptate pentru casă. Imprimeurile îndrăznețe pot lega perfect decorul unei încăperi.

ethnical prints

etnic print design

   Albastru cobalt este o nuanță destul de îndrăzneață ca să fie utilizată de una singură, dar are o capacitate specială de a completa nuanțele de albastru din familia coloristică. Nuanțele de albastru sunt încorporate în designul interior, prin diverse obiecte decorative, însă înviorează orice încăpere dacă alegem pernuțe decorative, tapițerii sau perdele și draperii cu aceste nuanțe.

 Albastru cobalt in amenajarile interioare

contemporary-living-room-blue cobalt

  Printurile grafice alb-negru sunt în centrul atenției, atât pe catwalk cît și în amenajările interioare. Aceste printuri alb-negru pot fi folosite în combinație cu orice culoare și sunt pe cât de moderne pe atât de atemporale.

black and white prints for 2015printuri alb negru in amenajarea interioara

2 Responses to Tendințe 2015 în amenajările interioare

  1. Gratiela Palan says:

    Multumesc pentru inspiratie!

  2. Ioana says:

    Amazing!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *