Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Tăblia patului – punctul de atracție al dormitorului

Pin It

  Dacă patul este piesa de rezistență a unui dormitor, atunci tăblia lui dar și peretele pe care aceasta se sprijină, au un rol foarte important în ambianța pe care o oferă. Patul, fiind una dintre cele mai importante piese de mobilier și nelipsit din orice casă, trebuie  pus în evidență în nota de stil a camerei, fie că este modern, retro, romantic sau minimalist.

tapiterie tablie pat dormitor clasic culori neutre bumbac tafta brocart

  Puteți alege dintr-o varietate mare de modele și stiluri de tăblii de pat, din magazinele de specialitate sau, cu puțină imaginație și creativitate, le puteți realiza chiar și singuri. Este însă de preferat să apelați la specialiști tapițeri, mai ales dacă timpul nu vă permite, tot ce trebuie să știți ar fi stilul pe care vreți să-l abordați și bugetul disponibil. Un mare avantaj al acestei piese de mobilier este acela că poate fi schimbată și reinventată de câte ori doriți o schimbare a decorului dormitorului. De asemenea, cu o investiție mică puteți realiza un decor impresionant prin designul abordat și țesăturile folosite.

  Vă prezentăm mai jos câteva idei inspiraționale:

tapiterie tablie pat culori vesele imprimeu pasari oriental dormitor culori neutre   Un imprimeu în culori vesele este potrivit pentru un dormitor cu pereți albi, decorat în culori neutre. Cu siguranță reprezintă punctul de atracție al camerei! Chiar și tăbliile cu forme mai atipice vor arăta foarte bine tapisate. Spre exemplu este această cameră pentru adolescenți:

tablie pat tapitata atipica camera adolescenti copii culori puternice vesele

 

O idee ușor de realizat este această tăblie simplă, acoperită, pur și simplu, cu un material textil în ton cu decorul camerei, poate fi și o cuvertură. Puteți schimba decorul foarte ușor, chiar și zilnic, dacă aveți chef și tot atâtea cuverturi de schimbat.

dormitor fetita ros flori fluturi imprimeu vesel tapiterie lenjerie pat tablie pat

Dacă preferați clasicul, iată câteva idei care vă vor inspira cu siguranță:

tapiserie tablie pat dormitor clasic culori neutre

tapitare tablie pat dormitor clasic pat dublu

  Dacă patul are o tăblie clasică ce nu se diferențiază prin nimic, vă puteți folosi de o idee simplă și ușor realizabilă, pentru a-i aduce o îmbunătățire. Drapați o fâșie de material de dimensiune dublă față de lățimea patului și montați-o pe o galerie sau șină metalică. Înălțimea la care alegeți să montați draperia poate fi de la un metru deasupra patului până la îmbinarea peretelui cu tavanul, doar că trebuie să țineți cont de înălțimea camerei.

diy draperie pat clasic drapaj dormitor

  Iată o idee interesantă și originală! În ton cu tăblia patului poate fi și cuierul din cameră, iar tăblia capitonată este folosită pe post de memory board. Să tot găsești bilețele cu mesaje frumoase!

tapiterie cuier memory board creative ideas dormitor decor

Ca să ieșim din sfera clasicului și să ne îndreptăm ușor către neconvențional, pentru cei mai îndrăzneți și creativi, propunem câteva decoruri care cu siguranță vor ramâne în minte:

design your own wedding dress  tablie de pat creativa petale inspiratie   tablie pat creativa tapiterie dormitor

P.S.: Voi pe care o preferați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *