Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Redecoreaza ferestrele in functie de anotimp

Pin It

Sentimentul este foarte placut atunci cand redecorezi ferestrele cu un nou set de perdele si draperii, care intra in armonie cu mobilierul, podeaua si cu alte decoratiuni pe care tocmai le-ai cumparat pentru sarbatori.

Acestea aduc finalitate in amenajarea proaspat realizata  si te incanta ca si cum ai fi redecorat intreaga casa.

Dupa un timp, si acestea isi pierd valenta de noutate, vor incepe sa arate prafuite, le vei spala sau aspira cu aburi in incercarea de a le revigora culoarea si a indeparta urmele de murdarie si praf.

Nu exista nici o regula de cate ori ar trebui sa redecorezi sau sa cureti perdelele si draperiile, dar va sugeram sa faceti asta de cel putin doua ori pe an.

Poti avea perdele de vara si perdele de iarna sau perdele de Craciun sau pentru aniversarea ta, creand astfel o atmosfera potrivita sezonului favorit, schimband doar cateva decoratiuni, cum ar fi pernele si obiectele decorative, covorasele etc.

Desigur ca trebuie sa tii cont si de stilul amenajarii spatiul interior astfel incat perdele si draperiile sa intre in armonie cu restul obiectelor din incapere, cat si de anotimpul in care te afli.

Pe timpul verii, perdelele cat mai transparente si draperiile subtiri din fibre naturale, in sau bumbac, cu motive florale, geometrice si de ce nu marine, nedublate, sunt perfecte pentru a lasa lumina naturala a soarelui sa patrunda si sa lumineze casa. Totodata, alege culorile pastelate pentru a crea o atmosfera primitoare si rafinata. Acestea te vor proteja de soare si vor pastra un aer racoros in camera.

Daca totusi, soarele este prea arzator, se pot folosi draperii tip blackout sau dimout in culori neutre.

O alternativa economica si durabila a perdelelor si draperiilor sunt cele din fibre sintetice care se pot folosi atat pe perioada de iarna, cat si cea de vara, insa compozitia lor sintetica ar putea sa influenteze negativ sanatatea casei noastre si implicit, a noastra.

Pe timpul iernii, vrem sa ne simtim relaxati si incalziti stand in canapeaua noastra confortabila, savurand o ciocolata calda dupa o zi grea de munca.

O draperie frumoasa din bumbac gros cu model jakard sau din catifea simpla sau cu modele brodate si o perdea din voal jeorgette iti dau sentimentul placut de intimitate si apartenenta pe care il ai atunci cand ajungi  acasa.

Tesaturile din lana sunt cele mai potrivite pentru draperiile de iarna chiar daca sunt printre cele mai scumpe, iar ca principal avantaj este calitatea deosebita a lanii de a izola termic.

In ziua de astazi, lana este prelucrata cu diverse motive si se regaseste intr-o paleta larga de culori.

Dublajul este o componenta esentiala a draperiilor de iarna, mai ales pentru caracteristica termica , care  te poate ajuta chiar la scaderea facturii de energie, avand in vedere gradul mare de izolare si pastrare a caldurii din interior.

Concluzionand, recomandam redecorarea ferestrelor sau schimbarea perdelelor si a draperiilor odata cu anotimpul, ca o modalitate excelenta de a improspata atmosfera si a aduce un plus de valoare sarbatorilor!

Sarbatori Fericite!

Sursa: www.phblinds.co.uk, www.ezinearticles.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *