Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Pliseele – o alternativă elegantă în decorarea ferestrelor

Pin It

Pliseele sunt realizate din materiale textile, plisate, fiind potrivite pentru diverse stiluri de amenajări.plisee-jaluzele-design interior-tendinte

Pliseele care au structura în fagure, sunt confecționate din materiale transparente, semitransparente, semiopace și opace pentru a putea oferi cât mai multe opțiuni de control al luminii. Structura de fagure a acestor plisee delicate dar foarte rezistente, poate fi alcătuită din unul două sau trei straturi. Aceasta le conferă o eficiență termică ridicată și un bun coeficient de absorbție a zgomotelor.

plisee living

Creați ambianța potrivită fiecărei încaperi cu ajutorul pliseelor care au avantajul de a controla lumina și de a crea o atmosferă liniștită pentru odihnă, fie de a proteja mobilierul și operele de artă sau documentele, de la razele UV nocive.

plisee bucatarie diningplisee jaluzele baie

Toate aceste tipuri de plisee pot fi, de asemenea, și în varianta motorizată. Un mare avantaj al acestora este siguranța pe care o oferă, în special când vine vorba despre copii sau animalele de companie, care se pot răni din cauza șnurului de tracțiune. Motorul este înglobat în cornișa superioară și este foarte silențios.
plisee textile automatizate fonoabsorbante

De la estetică, confort, comoditate și până la durabilitate și eficiență, există zeci de factori importanți care se iau în considerare atunci când trebuie să alegeți modalitatea de decorare a ferestrelor (jaluzele, plisee, rulouri, perdele și draperii).

Aici sunt unele dintre întrebările-cheie care vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită pentru decorarea ferestrelor :

Cum va fi folosit spațiul: pentru lucru, relaxare sau divertisment? Este un spațiu formal sau informal? Aceste întrebări vă vor ajuta la definirea stilului de design ideal pentru ferestre.

plisee dormitor verde trend 2014 design interior

În cameră se vor afla ecrane electronice, inclusiv televizoare, monitoare de calculator sau alte dispozitive care necesită o iluminare slabă a încăperii?

plisee jaluzele living birou

Există copii sau animale de companie în casă? Dacă da, alegeți elemente de siguranță cum ar fi tracțiune motorizată, fără fir, și materiale care sunt ușor de curățat și întreținut.

Este intimitatea o preocupare principală? Acesta este un element esențial pentru dormitoare și băi. Există o gamă largă de textile care au proprietăți de filtrare a luminii până la materiale black-out (care nu permit pătrunderea luminii).

plisee portocaliu decoratiuni si amenajari interioare

Care este gradul de expunere a ferestrei? În cazul în care ferestrele au o expunere spre sud sau vest, în încăpere pot fi variații mari de temperatură. Lumina directă a soarelui poate decolora, de asemenea, textilele neuniform.

plisee living automatizate

Jaluzele plisate sunt o alegere elegantă și simplă, într-o varietate mare de culori și modele care se vor potrivi atât spațiilor tradiționale cât și celor contemporane, creând o atmosferă relaxantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *