Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Perdele pentru copii

Pin It

Dacă pentru adulți fereastra reprezintă doar o sursă de lumină, în cazul copiilor aceasta capătă o semnificație mai profundă, reprezentând interpretarea lumii exterioare. Copiii sunt mult mai sensibili decât adulții, ceea ce înseamnă că în alegerea perdelelor pentru camera lor trebuie să ținem cont de mai mulți factori, printre care: compoziția și greutatea materialului, modelul acestuia, precum și sistemul de prindere potrivit. 

perdele-pentru-copii

Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți perdele pentru copii  este gradul de luminozitate al materialului. În camere puternic luminate, sunt recomandate materiale mai groase, mai ales dacă aveți copii mici care trebuie să doarmă în timpul zilei. Aceleași textile sunt și pe placul adolescenților care, de cele mai multe ori, doresc să creeze o atmosferă intimă și misterioasă în camerele lor. ATENȚIE: în camerele luminoase, nu folosiți culori puternice – în acest caz, lumina va afecta atât culorile, cât și materialul textil,  urmând ca acesta să se uzeze mai repede.

perdele pentru copii

 

În general, specialiștii recomandă confecționarea perdelelor pentru copii din țesături naturale. Totuși, unele dintre aceste țesături (mătasea, de exemplu) sunt foarte delicate și nu se pretează la spălări dese, ceea ce le  face inadecvate pentru camera copiilor, unde este nevoie de un material ușor de întreținut și capabil să mascheze murdăria.

Pe de altă parte, pentru că prezintă mult mai puțin material,  perdelele mai subțiri sunt recomandate în cazul în care aveți copii alergici la praf, coloranți sau chimicale.

perdele pentru copii

Un alt criteriu – și poate cel mai important, de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționzați perdele pentru copii este siguranța acestora. Copiii tind să tragă de perdele sau în timp ce se ridică de pe podea sau să se ascundă în spatele lor, ceea ce înseamnă că ideal ar fi să optați pentru perdele subțiri. Din același motiv, pentru camera copiilor se recomandă doar perdele, nu și draperii. În ceea ce privește sistemele de prindere, specialiștii în design interior sugerează folosirea unor șine, în locul clasicelor galerii. 

perdele pentru copii

Nu în ultimul rând, nu uitați că decorați, totuși, camera unui copil, ceea ce înseamnă că aspectul acesteia trebuie să fie adecvat vârstei lor și să inspire bucurie, veselie și să îndemne la joacă și creativitate.

perdele pentru copii Decora_Design_perdele_copii18 Decora_Design_perdele_copii10 Decora_Design_perdele_copii5

Decora Design realizează la comandă perdele pentru copii. Alegeți-vă modelul preferat de pe site-ul nostru sau direct de la showroom (Str.Visarion, nr.4, București). 

 

One Response to Perdele pentru copii

  1. Bilete Avion says:

    Perdele pentru copii super pagina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *