Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Tapițeria, o soluție accesibilă pentru un decor unic și original

Pin It

Dețineți o piesă veche de mobilier care și-a pierdut strălucirea sau este deteriorată? Nu renunțați la ea! Schimbați-i aspectul prin tapițare!

tapiterie-decora-design

Sursa: linenbeauty.com

Iată câteva motive pentru care puteți apela la serviciile de tapițare: țesătura tapițeriei și-a pierdut din culoare și strălucire, este pătată sau murdară, pernele s-au tocit ori s-au deformat, cusăturile s-au rărit, materialul s-a deșirat, animalele de companie și-au lăsat amprenta asupra țesăturii, ați reamenajat locuința și mobilierul nu se mai potrivește și multe alte cauze.

Indiferent că vreți să reparați perne sau huse, scaune, canapele, fotolii uzate, sau, pur și simplu, doriți să dați un aer nou pieselor de mobilier din casă, tapițarea este cea mai potrivită și convenabilă alegere. Marele avantaj în refacerea tapițeriei este că puteți alege culori, modele și țesături care merg perfect cu covorul dumneavoastră și schema generală de amenajare a întregului spațiu pe care doriți să-l înviorați.

tapiterie-decora-design

Sursa: dishfunctionaldesigns.com

La fel cum vă doriți să reamenajați o încăpere sau o întreagă locuință, așa vă puteți gândi să schimbați și aspectul mobilierului. Nu trebuie neapărat ca acesta să fie vechi, este de ajuns să fie demodat sau, pur și simplu, să vă plictisiți de aspectul său. Nu trebuie să investiți bani mulți în mobilă nouă, trebuie doar să apelați la specialiști de încredere.

Atunci când alegeți țesătura pentru tapițare, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte importante, legate de densitatea și grosimea materialului. În funcție de aceste criterii, vă puteți da seama de calitatea tapițeriei, mai ales în ceea ce privește rezistența la o utilizare îndelungată, dar și de aspectul estetic.

Vă puteți da seama de densitatea unui material analizându-l cu ochiul liber. Mai întâi observați felul de împletire sau răsucire a firelor, apoi îndreptați materialul către un fascicul de lumină și, cu cât trece mai puțină lumină prin țesătură, cu atât este densitatea mai mare.

decoratiuni interioare design interior servicii de tapitare

Există diverse moduri de răsucire a firelor, însă, cu cât firele sunt răsucite în mai multe moduri, cu atât rezistența materialului este mai mare. Această caracteristică a materialelor are și un grad de măsurare, numit numărul Martindale. Este bine să întrebați de acest criteriu, atunci când achiziționați țesătura pentru tapițerie. Numărul Martindale reprezintă, de fapt, rezistența materialului la utilizările repetate, adică modul de comportare a țesăturii la așezările repetate.

Spre exemplu, la o țesătură de calitate medie, numărul Martindale se situează între 15.000 și 20.000, ceea ce înseamnă că, la o utilizare normală, poate rezista până la 5 ani, fără să se deterioreze, însă, după aceea, caracteristicile  țesăturii se pot modifica, putând apărea decolorarea, scămoșarea și destrămarea țesăturii. Cu cât numărul Martindale este mai mare, cu atât țesătura este mai rezistentă, mai calitativă, dar și mai scumpă. Aceste țesături pot avea o rezistență de pâna la două ori mai mare decât a pielii naturale, iar numărul Martindale se situează între 80.000 și 90.000.

reconditionare tapiterie canapele Decora Design

Țesăturile pentru tapițerii pot fi complementare perdelelor și draperiilor alese. De aceea, într-un atelier specializat de croitorie, țesăturile alese se pot aplica pe diverse decorațiuni și piese de mobilier. Puteți asorta cu tapițeria, atât pernuțele decorative pentru pat sau canapea, fețele de masă sau naproanele, cât și alte obiecte din decor.

Există o gamă foarte variată de stofe folosite la tapițare, însă, trebuie alese cu grijă pentru a corespunde criteriilor dorite, de calitate și aspect. În alegerea țesăturii pentru tapițerie, se va ține cont și de celelalte elemente textile din încăpere, precum și de culori și texturi. Așadar, pentru decoruri neutre, sunt recomandate țesăturile simple, texturate sau cu un design de dimensiuni mici și medii. În cazul unor accente, se pot folosi combinații mai îndrăznețe ca model și culoare.

Pentru a vă face o idee despre schimbarea aspectului unei piese de mobilier, prin tapițare, vă invităm să vizionați câteva fotografii, ‘before and after’, cu proiectele realizate de specialiștii noștri.

 reconditionare-scaune-vintage-Bucuresti reconditionare-scaune-Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *