Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Infrunta canicula inteligent!

Pin It

Vara este aici si atmosfera este din ce in ce mai incarcata, ca sa nu spunem sufocanta!  Acasa sau la lucru, aparatul de aer conditionat reprezinta o solutie, insa consuma destul de multa energie si, dupa unele pareri, folosirea in exces reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea noastra!

Tesaturile_moderne_textile_lux_horeca_Material_textil_termoizolant

Deci, ce putem face pentru a “ajuta” aerul conditionat, asigurand astfel confortul termic in perioadele de canicula? Cum putem optimiza consumul de energie pe perioada verii? Sau chiar mai mult: ne putem bucura de toate acestea intr-o maniera benefica sanatatii noastre si chiar ecologica?

canicula_aer_conditionat_sanatate_ventilatie_protectie_galben_dungi_perne_decorarive

Decora Design va propune solutii eficiente, economice, sanatoase, ecologice si decorative pentru perioada de canicula!

Sisteme de protectie solara – Durabile, functionale, dar si decorative!

Fie ca avem nevoie de proiectie solara pentru propria locuinta, fie ca avem un proiect mai complex pentru un hotel, spatiu de birouri, scoala sau gradinita, sistemele de protectie solara reprezinta o investitie cu beneficii pe termen lung.


Tesaturile_moderne_textile_lux_horeca_Material_textil_termoizolant

Produsele variaza de la sisteme romane custom made (Roman Shades), sisteme de jaluzele verticale, sistem de jaluzele plisate atat pentru ferestre normale, cat si pentru ferestre de mansarda si pana la rulouri, cu operare manuala sau cu telecomanda. Tehnologia sistemelor este usor de utilizat si durabila. Totodata, acestea imbunatatesc confortul termic, iar materialele textile pot fi si ignifugate.

Winter Garden & Skylight & Roller Blinds

Printre preferintele arhitectilor si clientilor nostri pentru suprafete vitrate mari tip luminatoare se numara colectia de sisteme Winter Garden & Skylight. Dezvoltarea acestor tehnologii preintampina problemele legate de energia termica, lumina puternica si zilele de canicula, lipsa intimitatii in spatiile cu acoperisuri transparente sau terase.

Sistemele pentru jaluzele si rulouri creeaza o atmosfera impresionanta si se adapteaza chiar si locurilor greu accesibile sau incomode, fiind potrivite pentru ferestre orizontale, verticale si inclinate. Se pot monta atat in spatii de birouri sau sali de evenimente, dar pot fi folosite si pentru uz casnic.


material_textil_sisteme_jaluzele_verticale_sistem_jaluzele_plisate

Sistemele electrice pot fi actionate prin telecomanda sau printr-un sistem de automatizare integrat. Practic, puteti regla foarte usor lumina si temperatura interioara, chiar dinainte de a ajunge acasa.

Totodata, va invitam sa cititi mai multe informatii si despre rulourile decorative si parasolarele VELUX, care reprezinta o solutie de umbrire si eficienta energetica, durabila si practica!

Tesaturile moderne: Draperii termoizolante, Draperii blackout

Acest gen de tesaturi permit mai multe stiluri de decor interior personalizat. Textilele nu doar ofera protectie impotriva caldurii si a radiatiilor solare, ci protejeaza interioarele impotriva pierderii de caldura din timpul iernii.

Materialele textile premium pe care le recomandam pentru a scapa de “efectul de sera” sunt disponibile intr-o mare varietate de modele si grosimi si se pot utilize atat pentru rulouri, cat si pentru draperii.

Black_Out_premium_canicula_vara_consum_energie_Material_textil_rezistent_decolorare

“Blackout-ul” este o tesatura foarte densa, complet opaca. Practic nu permite patrunderea luminii si caldurii in incapere, izoland si fonic intr-o oarecare masura. Beneficiile unei draperii confectionate din blackout se extind si in sezonul rece pentru ca aceasta tesatura impiedica schimbul termic intre interior si exterior.

Materialul textil termoizolant pentru interior poate sa fie plan, cauciucat sau metalizat, fiind disponibil intr-o mare varietate de gramaje, latimi si culori. Acest gen de tesaturi termoizolante se pot folosi ca draperie, stor roman, rulou sau panou, dublura pentru draperii, oferind posibilitati vaste in realizarea de amenajari interioare. Totodata, tesaturile oferta o intrebuintare indelungata, protejand casa pe tot parcursul anului.

Material textil rezistent la decolorare

Tesaturile pentru tapiserie, perdele si draperii, perne si cuverturi de pat, care au un grad ridicat de rezistenta la lumina reprezinta o alegere excelenta pentru camere unde lumina soarelui este intensa si, totodata, pentru balcon si gradina. Pe langa functia estetica, calitatea textilelor decorative este exprimata prin functionalitatea tesaturii, respectiv prin proprietatile ei optice si termice.

terasa_acoperis_transparent_suprafete_vitrate_luminatoare_protectie_impotriva_radiatiilor_UV

 

Intr-un alt articol, am detaliat informatii legate de materialele textile utilizate in proiectele de amenajari exterioare – OUTDOOR. Pentru mai multe detalii, click aici!

amprenta_carbon_cladirii_decora_design_perdele_draperii_textil_ignifugat_outdoor

Rezumand, in continuare va prezentam o serie de beneficii pentru alegerea unui sistem sau a unei tesaturi pentru protectie solara:
• Ofera protectie impotriva radiatiilor UV excesive;
• Reflecta pana la 55% din energia solara (Research Testing Transfer Certification);
• Economiseste energie electrica;
• Se poate economisi pana la 15% din costurile de incalzire (masurat prin institutul Fraunhofer);
• Reduce emisiile de CO2 si respectiv amprenta de carbon a cladirii
• Textil ignifugat conform standardului DIN 4102 / B1;
• Reduce contrastele puternice de pe mobila, monitor si calculator;
• Creeaza o atmosfera confortabila tot timpul anului, reducand pierderea de caldura din timpul iernii;
• Nu face cute (nu se increteste);
• Rezista la murdarie, insecte, pete de apa si detergenti;
• Se spala la 30°C.

Imbuntatirea confortului termic in interior:

infrunta_canicula_inteligent_decora_design_perdele_draperii_magazin_showroom_solar_protection
Valoarea FC descrie reducerea caldurii in camera, intr-o zi fierbinte. Valoarea 0.25 spune, de exemplu, ca doar 25% din energia solara patrunde in interior. Clasele de energie 1 si 2 ofera imbunatatiri ideale, in timp ce clasa 5 este clasificata ca fiind neutra.

Decora Design va doreste o vara racoroasa si relaxata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *