Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Draperii Blackout – jocuri de umbre și lumini în design interior

Pin It


Dimout_640x427_09

Confort și eleganță în casele dumneavoastră

Dacă aveți nevoie de un somn liniștitor, ori de întuneric complet într-o încăpere, țesăturile blackout sunt variante spre care este indicat să vă îndreptați. Draperiile din acest material nu permit deloc trecerea luminii, oferind, cum ar spune experții din acest domeniu, opacitate 100%. Cu ajutorul lor, încăperi cu destinații diferite pot fi decorate astfel încât să se respecte atât nevoile estetice, cât și cele funcționale. Din acest tip de material se pot croi draperii clasice, storuri romane sau panouri japoneze.

Unde se potrivesc draperiile blackout?

Cu toții știm că un somn neliniștit ne afectează atât eficiența din timpul zilei, cât și, pe termen lung, sănătatea. De aceea, dormitoarele sunt locurile ideale în care puteți folosi draperiile blackout, la fel și birourile în care există un proiector, ori camerele în care se folosesc laptop-uri sau calculatoare. De asemenea, puteți decora ferestrele cu acest tip de țesături și în camera oaspeților, astfel încât să aveți cu toții un somn odihnitor, feriți de lumina venită din afara încăperii. Modele și culori vesele pot ajuta copilul vostru să doarmă mai bine – alegeți draperii pentru copii cu un design care să îi bucure.

Blackout

Beneficiile acestui tip de țesături nu se opresc aici.  Draperiile din blackout reușesc să izoleze termic și fonic într-o mare măsură. Prin urmare, aduc intimidate unei încăperi și oferă confortul de care avem nevoie în propria casă.

Draperiile blackout pot avea și proprietatea de a oferi protecție împotriva razelor ultraviolete sau a decolorării mobilierului. Ele pot feri de efectele distructive ale căldurii și soarelui, mai ales în zilele toride de vară, când parchetul sau mobilierul ar putea avea de suferit din cauza razelor puternice sau temperaturilor ridicate. De asemenea, draperiile din blackout pot fi folosite și ca dublură pentru un alt material precum inul sau mătasea, asigurându-le o protecție mărită împotriva razelor soarelui și, implicit, a deteriorării.

Designul și modelele acestui tip de țesătură sunt la fel de variate ca în cazul oricărui altui material. Prin urmare, în funcție de stilul de amenajare pentru care optați, puteți alege un blackout simplu, ori unul înveselit de diferite modele. Varietatea nelimitată de imprimeuri pentru acest tip de material vine în completarea funcționalității sale desăvârșite.

Hotelurile aleg, deseori, acest tip de țesături, selectând variante ignifuge și antibacteriene. Bineînțeles, oricine poate să își pună astfel de draperii în propria locuință, cu mențiunea că prețurile sunt mai ridicate în comparație cu o țesătură normală.

Transparență, variații, compoziție

În general, draperiile blackout au în compoziție 100% polyester. De aici, pot exista derivații care sunt utilizate în sectorul HoReCa – draperii pentru hoteluri, cluburi, restaurante.  Nivelul lor de transparență se măsoară în funcție de lumina ce poate pătrunde prin țesătură. Transparența materialului este în strânsă dependență cu coeficientul de deschidere al materialului (opening coefficient). Cu cât acesta e mai mare, cu atât va pătrunde mai multă lumină.

O altă țesătură – dimout – are în compoziție un strat de fibre negre, făcând parte din categoria materialelor cu cu grad mare de opacitate, ca și blackout-ul. Țesăturile Dimout permit trecerea luminii de la 40%, până la 1%. Altfel spus, în timpul zilei acest material special creează în încăpere o lumină difuză, plăcută. Noaptea absoarbe fiecare rază de lumină. Mai mult, dacă se dublează draperiile, se va ajunge la un grad de 100% opacitate, ca în cazul materialului blackout.

Dimout_640x427_1_14

Tips & Tricks

Pentru ca încăperea să fie complet întunecată, profesioniștii optează pentru sisteme de prindere speciale, astfel încât lumina să nu pătrundă prin lateralele draperiei. Astfel, se pot face închideri cu ajutorul unor accesorii laterale curbate in unghi de 90 grade ce se atasează șinelor din aluminiu. O a doua variantă ar fi ca sistemele de prindere să fie montate pe întreaga lățime a peretelui.

La Decora Design puteți găsi draperii blackout și dimout atât cu modele clasice, cât și cu un aspect modern și culori vii, pentru încăperi decorate după cele mai noi tendințe în design interior. Designerul nostru vă poate sfătui astfel încât să vă găsiți cea mai bună variantă din sutele de draperii blackout pe care le puteți găsi la sediul nostru. Ne găsiți la Palatul Brătianu, pe Visarion 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *