Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Cum alegem textilele pentru decorarea teraselor?

Pin It

Sezonul estival este în plină desfășurare, însă zilele însorite se cam lasă așteptate. Vremea este numai bună de stat pe terasă, dar ploile inopinante, de vară, ne cam strică liniștea.

Ce facem însă, cu mobilierul și decorațiunile aflate pe terasă, atunci când vine ploaia?decora-design-textile-tapiterie-terasa

În general, mobilierul și decorațiunile dedicate teraselor și zonelor din apropierea piscinelor sunt realizate din materiale impermeabile. Dacă însă doriți să vă faceți singuri amenajarea, sau să scoateți pe terasă fotoliul sau scaunul preferat, aflați că există o soluție pentru protecția la umiditate.

decora-design-terasa-textile-impermeabile

Cu ajutorul țesăturilor impermeabile puteți realiza forte ușor huse pentru scaunele de pe terasă, pernuțe decorative, draperii, fețe de masă sau puteți chiar retapița mobilierul pentru terasă.

terasa-de-vis-decora-design-textile-impermeabile

Înainte de a comanda orbește ceva online sau a cumpăra din magazin, chiar dacă este dragoste la prima vedere, trebuie mai întâi să faceți unele verificări pentru a vă asigura că este ceea ce căutați. Imaginați-vă cum ar arăta o tapițerie sau o față de pernă cu culorile estompate sau dintr-un material care se scămoșează. Urmați aceste câteva sfaturi pentru a alege țesătura potrivită utilizării outdoor.

decora-design-balcon-tapiterie-impermeabil

O regulă generală care trebuie respectată în alegerea țesăturii pentru tapițerie este verificarea rezistenței la uzură și la umiditate a materialului, iar pentru  aceasta, citiți cu atenție eticheta materialului și verificați urmatorii termeni :

  • țesătură de interior / exterior
  • țesătură pentru outdoor
  • țesătură decoratorativă
  • material impermeabil
  • material rezistent la intemperii

decora-design-textile-impermeabile-anti-umezeala

Există unele țesături inovatoare care sunt tratate astfel încât să poată fi curățate foarte ușor, fiind foarte apreciate și utilizate în sectorul de sănătate, întrucât sunt rezistente la bacterii și umiditate. Stratul protector special, pe care aceste țesături îl au pe partea din spate sau în interiorul fibrei textile, împiedică pătrunderea lichidelor și umezelii. Proprietățile acestor materiale sunt:

• rezistența la umezeală și la pete;

• anti-bacterian, ignifug;

• impermeabil la apă și alte lichide;

• extrem de rezistent la uzură;

• reciclabil;

• curățare ușoară;

• previne mirosurile, deoarece fluidele nu se pot infiltra.

decora-design-textile-impermeabile

Fibrele sunt tratate acrilic 100% ceea ce oferă o rezistență ridicată la uzură, rezistență excelentă a culorilor, timp de până la 6 ani, și un comportament excepțional în condiții de outdoor. De asemenea, materialele acestea nu intră la apă, nu mucegăiesc pentru că tratamentul împiedică reacțiile chimice.

Cât de mult material am nevoie …?

Pentru a capitona un scaun tipic este nevoie de 0,80 m, până la 1,20 m în cazul în care scaunul are spătar, iar pentru un fotoliu, de 7-8 m de material.

Pentru a capitona o canapea pentru două persoane, sunt necesari între 10 și 12 m, iar pentru o canapea de trei locuri, aveți nevoie până la 15 m de material.

În cazul în care canapeaua sau fotoliul are butoni, se adaugă 2 m în plus de material.

Pentru a afla cantitatea necesară de material pentru draperii, trebuie să măsurați spațiul pe care doriți să-l acoperiți și să înmulțiți cu 2, care reprezintă volumul draperiei.

 http://www.decoradesign.ro/index.php/produse/tapiterii

Este de preferat totuși, să apelați la un specialist pentru realizarea tapițeriei și confecționarea perdelelor și draperiilor pentru terasă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *