Decora Design

The Art of Home Decoration

By

Amenajare în stil rustic – modern

Pin It

  Stilul rustic-modern este un termen tot mai des întâlnit în amenajarile interioare. Farmecul și căldura stilului rustic îmbinate cu facilitățile moderne par a fi tot mai prezente în amenajările actuale. Interioarele rustice dau un sentiment de conexiune la trecut, la care cu greu putem rezista, iar în combinație cu elemente de mobilier moderne dau confortul de care avem nevoie. Alegerea unei astfel de amenajări dă dovadă de îndrăzneală, creativitate și originalitate.

  Cheia pentru amenajarea unui spațiu rustic modern este o podea de culoare deschisa, mobilier modern, ferestre mari și elemente arhitecturale naturale, conservate și expuse. Schema de culori este foarte simplă, combinând culori neutre cu cele calde, de pamânt. Acest stil are o eleganță informală combinând traiul confortabil cu cel modern.

rustic interior decor living

Lemn și piatră în stare brută

  Aceastea sunt, probabil, cele mai importante caracteristici ale unei amenajări rustice moderne, spre bucuria iubitorilor acestui stil, care vor să aducă natura în interiorul casei. Dacă aveți o casă veche, este important să păstrați caracterul și detaliile arhitecturale originale. Dacă veți construi o casă nouă, expuneți grinzile, folosiți lemn de stejar vechi sau includeți un șemineu din piatră.

semineu piatra rustic design

Old is new

  Ideea a acestui stil este de a obține tot farmecul și căldura unei locuințe rustice, cu toate facilitățile unei locuințe moderne. Piesele de mobilier de la mijlocul secolului sunt perfecte pentru acest stil, iar pielea și lemnul se vor potrivi perfect.decor rustic living decor rustic modern covor blana

  În ceea ce privește bucătăria, o puteți amenaja ca pentru o locuință modernă. Puteți utiliza chiar linii moderne curate, important este să o accesorizați cu detalii de tip rustic, cum ar fi draperiile, naproanele, șervetele, fața de masă și ustensilele de bucătărie.

bucatarie in stil rustic bucatarie rustica

  Un detaliu important al stilului rustic este patina. Elementele decorative nu ar trebui să transmită un sentiment de nou, lucios. Pe de altă parte, un pic de stralucire poate fi atrăgătoare în mijlocul a tot ceea ce este texturat. Chiuveta într-o baie sau un vas de sticlă în living, dau o notă de sclipire fără a ne îndepărta de stilul ales.

baie amenajata in stil rustic

Un mic secret care vă poate ajuta la amenajarea rustică este reutilizarea obiectelor. Obiecte vechi sunt cheia: găleți vechi, transformate în chiuvete, coșuri de sârmă transformate în corpuri de iluminat, cutii de lemn transformate in tabureți.

 

corp iluminat rusticrenzo stil rustic

  Paleta de culori aferentă stilului rustic evită tonurile strălucitoare și pasteluri provocatoare în favoarea culorilor subtile, nuanțele calde naturale. Aici ne referim la culorile provenite din scoarță de copac, piatră și pământ. Magenta și verde lime pot face parte din paleta de culori a naturii, dar asta nu înseamnă că sunt cea mai bună alegere pentru o amenajare rustică. Însă nu vă faceți griji – nu trebuie să combinați maro cu orange, bej și mai mult maro. E loc și pentru câteva doze de lumină și culoare. Gândiți-vă la o combinație de albastru denim, roșu Coca-Cola, galben auriu și turcoaz decolorat.

culori stilul rusticmodern-rustic design

Țesături naturale simple

  Textilele delicate, cum ar fi mătasea și dantela, nu prea au ce căuta într-un interior rustic. Insă țesăturile rezistente, refolosibile și biodegradabile sunt exact ceea ce trebuie: pânză groasă de sac, in, bumbac, lână, iută, cânepă, sisal sau bumbac organic.

perdea si draperie in detalii draperie sac in dantela

  Pilotele și păturile sunt nelipsite din decorul stilului rustic; încercați actualizarea acestora cu un imprimeu cu diferite dungi sau cu cecuri.

amenajare dormitor in stil rustic cuvertura lana rustic-design-pentru-dormitor

Aspectul natural al unei locuințe rustice moderne pornește de la elementele de mobilier, tapițerie, lenjerii de pat, covoare până la tapet, perdele și draperii. Folosiți pentru decor perne, cuverturi și draperii din iută, bumbac, lână, cânepă și covorașe din piele sau blană ecologice.draperie in cu aplicatii design rustic
covor rusticbaldachin decor rustic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *